
Aioli - olika smaker
30 kr

Färska räkor
45 kr


Kustbuffé
239 kr

Räklåda
129 kr

Rökta räkor
30 kr

Romsås
30 kr

Skagenröra
65 kr

Skaldjurslåda
Från 239 kr
8 produkter
Kräftor, hummer och krabba ingick förr vanligen i varma maträtter men kunde också ätas kalla, då oftast med något syrligt till som ättika. De var inte alltid nykokta utan ibland utgick man från en saltad råvara som sedan tillagades. På 1700-talet lade man in redan saltad hummer på trätunna och tillsatte en lake gjord av vin och vinättika. När man sedan skulle använda hummern så vattnade man ur den. Hur mycket hummersmak man kunde förnimma av en sådan behandling framgår inte av källorna.
Skaldjurens röda färg var också eftertraktad. Både hummerns och kräftans rom torkades förr och stöttes sedan till ett rött pulver som man färgade fisksåser med. Till och med inlagd skarpsill kom på 1800-talet att kallas för hummeransjovis, även om den röda färgen i det fallet kom från sandelträ.
Utbudet av skaldjur ändras över säsong och tillsammans med våra leverantörer ser vi alltid till att ha de bästa på plats just nu. Noga utvald och hanterat med omsorg.
Har du frågor? Kontakta oss med funderingar om din beställning av skaldjur!
Noga utvalt
För bästa smak och kvalité.
Hämta enkelt
Hämta enkelt i butik.
Speciella önskemål?
Kontakta oss så hjälper vi dig.